O nas

Nasza Fundacja to miejsce w którym każda kobieta, niczym motyl ma szansę na przemianę czy zmianę
w swoim życiu pod okiem specjalistów, którzy dzięki zdobytej wiedzy i własnemu doświadczeniu pomogą odkryć umiejętności potrzebne do ich wprowadzenia.
Odpowiadamy na szeroko pojęte potrzeby kobiet. Każda z nas przechodzi różne etapy życia i w każdym chce czuć się potrzebna. Nasza Fundacja jest miejscem dla każdej kobiety. Wiele kobiet zmaga się z uzależnieniami behawioralnymi, są to uzależnienia nie od substancji-używek, a od konkretnych czynności takich jak: uciekanie w pracę, korzystanie z Internetu, zakupy czy jedzenie. Zachowany jest jednak sam mechanizm uzależnienia, staje się ono sposobem na odreagowanie, uporanie się ze zmartwieniem. Ulga jest tylko chwilowa, a konsekwencje mogą być poważne. Powodów dla których tak się dzieje może być mnóstwo, między innymi:

• nieumiejętność upominania się o własne potrzeby,
  • niska samoocena,
  • brak wiary we własne umiejętności,
  • wchodzenie w toksyczne relacje z innymi ludźmi.

Fundacja Regiment powstała z myślą o takich kobietach, które nie radzą sobie z presją doskonałości kreowaną przez media, problemami i rosnącym tempem życia, którym należy podać pomocną dłoń
i wspólnie poszukać drogi wyjścia.

Są wśród nas kobiety przedsiębiorcze, przebojowe, mające pomysł na siebie.

Własnym przykładem pokazujemy, że warto podkreślić swoją siłę, przebojowość i asertywność.
Kobiety działające w naszej Fundacji to kobiety, które potrafią zadbać o siebie, zaprezentować swoje mocne strony, które łączą te wszystkie cechy pozostając kobiecą i atrakcyjną, nie obawiają się związków międzyludzkich i ich naprawdę pragną. To kobiety, które czują się spełnione, spokojne i naprawdę szczęśliwe.

Jako Fundacja popieramy również przedsiębiorczość kobiet i wychodząc naprzeciw chcemy promować poprzez różne działania aktywne kobiety.
Wychodzimy z założenia, że nasza siła tkwi w tym, że potrafimy przyznać się do własnych słabości. Czasami złotym środkiem jest odpuszczenie sobie, choćby chwilowe, przyziemnych obowiązków , takich jak: zmywanie, odkurzanie itp. To kwestia rozwoju i zgody na to, że nie jestem doskonała, że nic się nie stanie jeśli nie zmyję naczyń. Dzisiaj jest problemem jak być sobą.

Kobiety poszukują siebie i swojego miejsca, ale nie wiedzą jak.
My jesteśmy po to, aby Ci w tym pomóc.

Jest tylko jeden warunek, musisz chcieć spróbować ;}

To będzie wspaniała podróż dla wszystkich, którzy zechcą razem z Fundacją Regiment w nią wyruszyć.
Napisz do nas na adres: kontakt.kobieta@fundacjaregiment.pl