Replika drzwi w schronie „Zbunkrowani”

Wielki dzień, a zarazem najważniejszy krok naprzód w renowacji naszego schronu. Chcielibyśmy serdecznie podziękować przyjaciołom ze Skansen Fortyfikacyjny Czerwieńsk, Bartosz Leszczyk i Radosławowi Drewkowi z firmy RADSTAL-CNC, którzy stanęli na wysokości zadania i wykonali dla nas przepiękną replikę drzwi 14p7 oraz prycze w lekko ponad dwa tygodnie. Jesteście niesamowici! Oczywiście wszystko nie byłoby możliwe gdyby nie sprawca całego zamieszania Paweł Pochocki Bauwerk 765 , który dowiedziawszy się o naszym ,,lokalnym,, problemie błyskawicznie skontaktował nas z Bartoszem i jak to w fortyfikacyjnej rodzinie bywa nie odmówili nam pomocy. Jeszcze raz wielkie dzięki Paweł! Jak to mówią, beton łączy ludzi. Do szybkiego zobaczenia ponownie! Drzwi i prycze wykonane zostały w ramach projektu „Zbunkrowani”.

Projekt współfinansowany ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030