Jesteś pilotem swojego czasu

To, że czas leci nie umyka nikomu. Każdy dzień robi z nas starszych i bardziej doświadczonych ludzi. To co się wydarzyło już nie wróci. Zresztą bardzo często wymazujemy z pamięci to co jest nam niepotrzebne. Czasami jednak zawracamy, aby spróbować coś naprawić. Samolot w wyjątkowych sytuacjach również może wrócić, ale częściej ląduje tam, gdzie ma bliżej i bezpieczniej.

Czy Ty również w swoim życiu tak robisz? Czy idziesz w kierunku stabilności i oazy spokoju? Podejrzewam, że tak właśnie się dzieje. To naturalna reakcja, przecież nikt nie lubi czuć się niekomfortowo. Możemy jednak wszystko zmienić i pomimo strachu i oporu jaki w nas jest wyjść spoza okręgu swoich przyzwyczajeń. Lecąc samolotem również nie masz wpływu jaką trasę wybierze pilot, aby było bezpieczniej.

Dążąc do celu często zbaczasz ze swojej drogi, bo napotykasz różne przeszkody. Ty będąc swoim przewodnikiem wybierasz jakie dla Ciebie będą najlepsze decyzje. Pilotujesz swoje życie najlepiej jak potrafisz, nie zapominaj, że to Ty jesteś w tym życiu szefem.
Pamiętaj, że nic dwa razy się nie zdarza. To jak przeżyjesz kolejny dzień, miesiąc czy rok jest tylko i wyłącznie Twoim wyborem. Zawsze jakiś mamy, bez względu co się dzieje dookoła.

Pilot jest jeden, ale załoga, która mu pomaga może okazać się niezbędna w bezpiecznym dotarciu do celu. Jesteśmy z Tobą w tej podróży. Nie bój się pytać i prosić o pomoc.